WIE ZIJN WIJ ?

Onze missie: familiebedrijven in stand houden door bedrijfsleiders gedurende het hele proces te adviseren en te ondersteunen.

FB Transmission is een advies- en bemiddelingsbureau voor de verkoop, fusie en overname van familiebedrijven.

Onze missie: familiebedrijven laten voortbestaan door hun managers gedurende het hele proces te adviseren en ondersteunen.

Via onze verschillende kantoren zijn we actief in heel België en we zijn actief op zoek naar tegenpartijen in het buitenland.

Ons meertalige team bestaat uit ervaren professionals, allen met een passie voor het ondernemerschap.

Wij zijn exclusief gespecialiseerd in overdracht en erkend door Sowaccess en door de verschillende autoriteiten voor het verkrijgen van subsidies :

  • in Wallonië zijn we gecertificeerd voor het verkrijgen van Business Vouchers.
  • in Brussel zijn we erkend voor Prime Consultancy  ;
  • Vlaanderen: de aanvraag om erkend te worden door KMO portefeuille is lopende

In 2021 sluit FB Transmission een strategisch partnership af met FB Mediation, waarschijnlijk het eerste Belgische bemiddelingskantoor dat zich voornamelijk richt op familiebedrijven. De bemiddelaars van FB Mediation begrijpen de realiteit van bedrijven en gaan voor een pragmatische en efficiënte aanpak, voor alle conflicten rond (familie) bedrijven.

FB Transmission is ook een van de medeoprichters van UPIC, de beroepsvereniging van tussenpersonen voor bedrijfsoverdracht.

Ons Team

Tanguy della Faille

Tanguy della Faille

Medeoprichter

Tanguy della FAILLE is afkomstig uit de regio Antwerpen. Hij is geboren in 1967 en heeft hij een diploma rechten (KU Leuven) en een MBA (Vlerick School voor Management). Tanguy heeft een internationale carrière uitgebouwd bij een van de belangrijkste banken in België, waar hij verschillende managementposities bekleedde op de afdelingen van Corporate Banking, Financiële Instellingen en Binnenlandse Groothandel. Deze functies brachten hem achtereenvolgens naar Brussel, Warschau, Amsterdam en Doornik, waar hij de leiding had over de afdeling Business en Instellingen voor West-Henegouwen. Vandaag richt Tanguy zich vooral op de financiering van aandeleninkoop en onderhandelingen tussen koper en verkoper.

Esteban Diez Andres

Esteban Diez Andres

Medeoprichter

Esteban DIEZ ANDRES is afkomstig uit Spanje, maar vestigde zich in België aan het einde van zijn studie. Hij is geboren in 1972 en studeerde af in commerciële en financiële wetenschappen aan de Universiteit van Valladolid (Spanje). Hij behaalde een aanvullende master in managementwetenschappen aan de Universiteit van Luik (België). Esteban heeft meer dan 7 jaar ervaring als adviseur op het gebied van het creëren en overdragen van bedrijven binnen de CCIWapi. In deze functie ontwikkelt hij een scorebord van de regionale economie en ondersteunt hij veel familiebedrijven in hun zoektocht naar partners. Vervolgens zet hij opleidingsmodules en -programma‘s op voor Forem om het concurrentievermogen van Waalse kmo’s te stimuleren. Esteban richt zich met name op het actief zoeken naar tegenpartijen en op waarderingstechnieken.

Pietro Zimbili

Pietro Zimbili

Partner

Pietro ZIMBILI is afkomstig uit Sicilië, maar kwam al op zeer jonge leeftijd in de regio van Bergen wonen. Hij is boekhoudkundige van opleiding en begon zijn carrière in een belangrijk bedrijf voor waarden transport. Daarna ging hij werken bij een toonaangevende bankgroep, bij wie hij bijna 40 jaar bleef. In Brussel nam hij deel aan de lancering van de dienst "Credit to Business" voordat hij investeerde in de regio Bergen, waar hij in de loop der tijd een grote klantenkring opbouwde. Pietro heeft zijn klanten altijd al graag persoonlijk willen ondersteunen, of het nu gaat om bedrijven, kmo‘s of grotere bedrijven, waarmee hij sterke relaties ontwikkelde. Hij is de president van het ’Maison de l‘Entreprise’ in Bergen. Pietro is vooral geïnteresseerd in de menselijke dimensie - het vinden van de juiste overnemer - en in de financiële herstelregelingen.

Stéphanie Vanlier

Stéphanie Vanlier

Partner

Stéphanie Vanlier is geboren in 1978 en afgestudeerd in toegepaste economie aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve.
Ze begon haar carrière bij een groot auditkantoor voordat ze zich in de banksector begaf. Na 8 jaar als Account Manager, waarin ze haar kennis van de Belgische KMO-markt en haar financiële expertise ontwikkelde, trad ze toe tot de M&A-afdeling van dezelfde bank. Stéphanie heeft specifiek ervaring opgedaan in de evaluatie en overdracht van familiebedrijven.
In december 2016 trad Stéphanie toe tot het M&A-team van een groot accountantskantoor in België, en vervoegde FB Transmission in januari 2019.
Stéphanie is gevestigd in Brussel en ondersteunt klanten uit de regio Brussel en Waals-Brabant.

Roland De Wolf

Roland De Wolf

Partner

Roland De Wolf is momenteel gevestigd in Aalst (Oost-Vlaanderen) en is handelsingenieur van UCLeuven 1982 en MBA van Cornell University.
In de afgelopen 30 jaar heeft Roland senior posities bekleed in internationale en familiegroepen zoals ABInbev, Stora Enzo, Moorkens, Nexans, enz. Hij heeft diverse managementverantwoordelijkheden gehad op het gebied van o.a. logistiek, distributie, verkoop en strategische marketing, evenals CEO en bestuurslid.

Sinds 2018 heeft Roland besloten zijn ervaring ter beschikking te stellen van kmo’s en starters (BAN-VL en BEANGELS). Als onafhankelijk bestuurder gecertificeerd door GUBERNA, opgeleid door het Instituut voor het Familiebedrijf (IFB) en door Vlerick School voor Management, adviseert en begeleidt hij bedrijven over onderwerpen zoals de implementatie van goed bestuur, de professionalisering van hun werking of de voorbereiding van een overdracht.

Roland spreekt vloeiend viertalig. Hij is zeer geschikt voor elke missie in België of in het buitenland en onderhoudt een belangrijk netwerk van zakelijke relaties in verschillende kringen, in België. Geraakt door het belang van de inzet bij de overdracht van bedrijven, met name familiebedrijven, wil Roland nu meer tijd besteden aan deze onderwerpen door zich aan te sluiten bij het FB Transmission-team. Zijn belangrijkste missie is de verdere ontwikkeling van een bedrijfsstroom in Vlaanderen.

Philippe Hennebert

Philippe Hennebert

Partner

Master in Economy and Law, Philippe Hennebert has a solid international experience (USA, Spain, Algeria). He spent most of his career at ING Bank where he worked successively in Corporate Banking, Mergers & Acquisitions, Private Equity, MidCorp and Private Banking as a Family Business Expert. Passionate about the transmission and the financing of the top end of family businesses, Philippe will cover the provinces of Namur and Liège at FB Transmission, thus completing our presence on the ground.

Arnaud Durant

Arnaud Durant

Partner

Na privé-investeerders te hebben bijgestaan in hun zoektocht naar targets, is Arnaud Durant in juni 2022 het team van FB Transmission komen versterken als M&A Consultant. Tijdens zijn studies en vergaderingen ontwikkelde hij een groeiende belangstelling voor familiebedrijven en hun overdrachten. Arnaud is hoofdzakelijk belast met het zoeken naar tegenpartijen, het opstellen en opvolgen van de lopende dossiers met de medewerking van een senior consultant, alsook de communicatie van FB Transmission.

Teresa Bury

Teresa Bury

Commercieel en administratief medewerker

Teresa BURY is afkomstig uit Nederland. Ze behaalde een drietalig bachelor in de rechten (F-NL-EN) en stelt sinds eind 2017 haar commerciële en administratieve ervaring ten dienste van een goede follow-up van uw dossiers.

Waarom FB Transmission ?